Голова авіакомпанії SkyUp: Приходиш у банк, а тобі навіть двері не відчиняють, коли чують, що з України

Четвер, 1 червня 2023, 10:49 -
 
Дмитро Сєроухов
пресслужба SkyUp

Європейські банки неохоче кредитують український бізнес через прискіпливе дотримання бюрократичних процедур.

Про це заявив генеральний директор української авіакомпанії SkyUp Дмитро Сєроухов в інтерв'ю Дані Гордійчук.

"В Європі, з одного боку, нічого складного, тому що все прозоро, все за правилами. Але це і складно, тому що спробуй забезпеч виконання всіх правил.

Більше бюрократії. Тебе перевіряють і в профіль, і в навскоси, а потім кажуть – ні, щось у твоєї бабусі було не те. І ти доводиш, доводиш, доводиш. Ти приходиш відкрити рахунок у банк, а тобі навіть двері не відчиняють, коли чують, що ти український бізнес", – каже гендиректор.

Реклама:

За його словами, коли справа стосується бізнесу, то підтримка України виявляється не такою сильною, як на словах.

"Всі декларують, що "ми за Україну", але коли доходить до справи, це так само третя країна для ЄС. Крім того, в України є не дуже гарна репутація, накопичена за попередні роки", – заявив Сєроухов.

Він каже, що країни ЄС ретельно оберігають свій ринок і не хочуть там бачити третіх гравців.

Реклама:

"За допомогою Державіаслужби, Міністерства закордонних справ, Офісу президента, Міністерства інфраструктури разом довели, що маємо отримати деякі послаблення. Наприклад, Польща. Там ми можемо літати двічі на тиждень з Жешува, безпосередньо від кордону з Україною", – розповів Сєроухов.

Детальніше читайте в інтерв'ю: "Ми ж вилетіли з України, тобто авіапростір може працювати". Голова української авіакомпанії SkyUp

Економічна правда

Реклама: