Нафта зростає після триденного падіння через занепокоєння щодо попиту

Четвер, 4 травня 2023, 10:28 -

Ціни на нафту в четвер, 4 травня, зросли, оскільки занепокоєння щодо попиту з боку основних споживачів переважили сигнали про те, що США можуть призупинити підвищення процентних ставок.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на Brent зросли на 50 центів, або на 0,7%, до 72,83 дол за барель до 06:39 GMT. 

Реклама:

Однак з п'ятниці Brent впала більш ніж на 9% і раніше в четвер впала до 71,28 дол.

Ціна американської нафти West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 28 центів, або на 0,4%, до 68,88 доларів за барель. 

WTI впала майже на 11% з п’ятниці до закриття в середу, а раніше в четвер впав до 63,64 долара, найнижчого рівня з 2 грудня 2021 року.

Реклама:

Що вплинуло на ціни

Ціни впали цього тижня на тлі занепокоєння щодо економіки США, ознак слабкого зростання виробництва в Китаї та після того, як Федеральна резервна система США в середу підвищила процентні ставки до найвищого рівня з 2007 року, що потенційно може обмежити економічне зростання найближчим часом. 

Тим не менш, враховуючи деяке позитивне зростання в секторі послуг США та очікування, що скорочення виробництва основними виробниками, яке розпочалося цього місяця, обмежить пропозицію, інвестори та аналітики повертаються до ринку.

Незважаючи на те, що ФРС підвищила процентні ставки на чверть відсоткового пункту, як і очікувалося, вона дала зрозуміти, що може призупинити подальше підвищення, щоб дати чиновникам час оцінити наслідки нещодавнього банкрутства банків і дочекатися ясності щодо суперечки щодо підвищення боргу США.

Країни групи ОПЕК+ почали добровільне скорочення видобутку приблизно на 1,16 мільйона барелів на день на початку цього місяця, і очікується, що це підтримає ринок у майбутньому. літній період пікового попиту.

Також інвестори очікують розвитку подій від Європейського центрального банку, який збирається підвищити процентні ставки на сьомому засіданні поспіль у четвер.

Також тиснути на ринок продовжує занепокоєння попиту в Китаї, особливо після того, як опитування приватного сектора показало в четвер, що промислова діяльність несподівано впала в квітні через зниження внутрішнього попиту.

Шановні підприємці, керівники малого та середнього бізнесу просимо вас допомогти в зборі інформації про проблеми, виклики та можливості для робочої сили в Україні. Пройти опитування проєкту CIPE.

Реклама: