Робота на кухні і камери без дверей: WSJ розповіла про в'язницю для засновниці Theranos

Понеділок, 29 травня 2023, 13:30 -

Засновниця Theranos Елізабет Голмс, засуджена до 11 років і 3 місяців ув'язнення за шахрайство і обман інвесторів свого стартапу з тестування крові, може зіткнутися у в'язниці міста Брайан (штат Техас) із суворим ставленням.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними газети, на початку 2023 року в бібліотеці в'язниці знайшли копію книжки "Дурна кров" Джона Каррейру, яка присвячена справі Theranos, і вона стала предметом обговорення ув'язнених в очікуванні прибуття Голмс.

Так, співрозмовники видання стверджують, що один зі співробітників у розмові з колегами згадав, що "з нетерпінням чекає на можливість веліти Голмс мити каструлі".

Реклама:

Прибути до в'язниці для відбування покарання Голмс має у вівторок, 30 травня.

"Суд рекомендував скерувати засуджену підприємицю саме до Брайана, щоб її могли відвідувати рідні. У 39-річної Голмс двоє маленьких дітей: син, народжений 2021 року після початку судового процесу, і донька, народжена на початку 2023 року, уже після винесення вироку. Водночас Федеральне бюро в'язниць (BOP) може розмістити її в іншому місці", - йдеться у статті.

Представник BOP розповів виданню, що зараз у в'язниці Брайана утримують 655 ув'язнених, і вона завантажена приблизно на 90%. За даними BOP, там відбувають покарання переважно засуджені за службові злочини, дрібні порушення, пов'язані з наркотиками, і за переховування нелегальних мігрантів. В'язниця призначена виключно для жінок.

Реклама:

WSJ, із посилання на нинішніх та колишніх ув'язнених, розповіло також про умови утримання у в'язниці.

Співрозмовники газети розповіли, що більшість із тих, хто здається добровільно, прибувають до головних воріт на особистих автомобілях, потім їх обшукують і видають тюремну форму.

За словами співрозмовників, нові ув'язнені проводять 90 днів на кухні, за цю роботу платять 12 центів на годину, і вона вважається найбільш виснажливою. Інші виконують завдання садівників, клерків або операторів колл-центру комерційного підрозділу BOP Unicor: але до останньої роботи засуджених за такі злочини, як шахрайство з використанням електронних засобів (як і Голмс), не допускають, кажуть джерела.

Невелика група ув'язнених також тренує цуценят лабрадора як службових собак, звірі живуть у камерах своїх дресирувальників, додає WSJ.

При цьому діти Голмс зможуть відвідувати її у вихідні та святкові дні.

У кімнаті для відвідувань в'язниці є ігровий майданчик для дітей, сім'ї можуть збиратися на відкритому майданчику біля входу в табір. 

Ув'язнені живуть у камерах із двоярусними ліжками і без дверей, додали співрозмовники WSJ. Комплекс в'язниці відкривається о 6:00 ранку, ув'язненим дозволено залишати житлові приміщення, але о 10:00 і 16:00 вони повинні повертатися на перевірку, а о 20:00 - повернутися на відбій. Представник BOP сказав, що багато ув'язнених в'язниці Брайан виходять на волю достроково завдяки хорошій поведінці та участі у тюремних програмах.

При цьому ув'язнені скаржаться на нудьгу, але зазначають, що насильство з боку інших або охоронців - це рідкість, пише WSJ.

Так, тюремний аудитор 2021 року заявляв, що ув'язнені почуваються в безпеці, у в'язниці був один підтверджений звіт про сексуальне насильство одного ув'язненого над іншим ув'язненим, повідомлень про жорстоке поводження з боку персоналу не надходило, додає видання.

Нагадаємо:

Засновниця Theranos Елізабет Голмс, засуджена до 11 років і 3 місяців ув'язнення за шахрайство і обман інвесторів свого стартапу з тестування крові, який зазнав краху, почне відбувати тюремний термін з 30 травня.

У листопаді 2022 року суд у Сан-Хосе, Каліфорнія (США) засудив засновницю Theranos Елізабет Голмс до 11 років і трьох місяців тюремного ув'язнення за обман інвесторів щодо її нині неіснуючого стартапу з тестування крові, який колись оцінювався в 9 мільярдів доларів.

Читайте детальніше про історію Theranos у статті ЕП: Суд вирішить долю засновниці Theranos. Як Елізабет Голмс стала мільярдеркою на "поганій крові"

Економічна правда

Реклама: