Рада не проголосувала за законопроєкт, який дозволяє націоналізувати банк Фрідмана

Вівторок, 2 травня 2023, 16:16 -

Верховна Рада не прийняла в цілому законопроєкт № 9107-1, який вдосконалює процедуру виведення з ринку банку в умовах воєнного стану. Зокрема, документ не підтримала фракція "Європейська солідарність".

Про це повідомив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк у Telegram.

За проєкт закону проголосували лише 212 депутатів. На повторне друге читання документ відправили 264 народні обранці.

Цей законопроєкт дозволяє Національному банку націоналізувати банки підсанкційних власників, зокрема, "Сенс банк" (раніше "Альфа банк".

Реклама:

"Погана історія, так як прийняття законопроекту закладено пунктом в меморандумі МВФ", – додає Железняк.

Він пояснив, що голосування провалили, оскільки половина депутатів була відсутня в залі, коли голосували по правках. Фракція "Слуга народу" віддала лише 162 голоси, "ЄС" - 1 голос, "Голос" – 12, "Батьківщина" – 10.

Законопроєкт буде винесений на повторне друге читання вже в кінці травня.

Реклама:

Нагадуємо:

11 квітня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт №9107-1, який дозволить НБУ дати старт націоналізації "Сенс Банку" (раніше – "Альфа-банк").

Національний банк України написав та передав на розгляд парламенту законопроєкт, ухвалення якого дозволить державі націоналізувати "Сенс Банк".

Раніше Рада вже ухвалювала закон, який спрощував процедуру націоналізації системно важливих банків під час війни. Тоді єдиною підставою для такої націоналізації пропонувалося визначити проблеми з ліквідністю банку. 

Читайте також: Націоналізація має "Сенс". Що з банком Фрідмана та коли він перейде у руки держави

Шановні підприємці, керівники малого та середнього бізнесу просимо вас допомогти в зборі інформації про проблеми, виклики та можливості для робочої сили в Україні. Пройти опитування проєкту CIPE.

Реклама: