Volkswagen офіційно оголосив про продаж російського бізнесу місцевому інвестору

П'ятниця, 19 травня 2023, 13:06 -

Німецький автоконцерн Volkswagen Group оголосив, що завершив продаж своїх часток у російському бізнесі місцевому інвестору.

Про це йдеться у заяві компанії від 19 травня.

"Volkswagen завершив продаж своїх часток у ТОВ "Фольксваген Груп Рус", включаючи місцеві дочірні компанії (ТОВ "Фольксваген Компоненти та Послуги", ТОВ "Сканія Лізинг", ТОВ "Сканія Фінанс", ТОВ "Сканія Страхування"), компанії ТОВ "Арт-Фінанс", яку підтримує російський дилер "Авілон".

З моменту реєстрації угоди право власності на частки в статутному капіталі ТОВ "Фольксваген Груп Рус" та її дочірніх підприємств переходить від продавців до покупця", - заявили у Volkswagen.

Реклама:

Зазначається, що новий власник придбає всі акції російських дочірніх компаній, а угода була схвалена російськими державними органами.

"Угода включає в себе виробничі потужності в Калузі, дистрибуцію та післяпродажне обслуговування, а також складські та фінансові послуги з усіма пов'язаними з ними співробітниками", - додали в компанії.

Нагадаємо:

Реклама:

Російська влада схвалила продаж російських активів концерну Volkswagen місцевому автодилерському холдингу "Авілон" у рамках угоди за зниженою ціною, яка демонструє проблеми, з якими стикаються західні компанії при виході з Росії.

Вартість продажу не перевищить 125 млн євро, пиcfd російський "Интерфакс".

Урядова комісія РФ з контролю за здійсненням іноземних інвестицій схвалила продаж заводу Volkswagen під Калугою місцевому автодилерському холдингу "Авілон".

Завод Volkswagen у технопарку "Грабцево" під Калугою було запущено в режимі великовузлового складання в 2007 році.

Через два роки він перейшов на випуск автомобілів за повним циклом, що охоплює зварювання, фарбування і складання. Підприємство може випускати до 225 000 машин на рік.

Економічна правда

Реклама: