Справу ексголови НБУ Шевченка можуть перевести у "заочний режим" 

Субота, 13 травня 2023, 11:25 -
 
Кирило Шевченко
ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА

Ексголова Нацбанку Кирило Шевченко стверджує, що його справу намагаються перевести у заочний режим, виключивши для нього можливість брати участь у процесі.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

За словами його захисників, слідча суддя ВАКС Наталя Мовчан майже 40 разів відхиляла усі клопотання і скарги сторони захисту щодо бажання участі Кирила Шевченка у судових засіданнях у режимі відеозв’язку.

Сторона захисту стверджує, що на наступному ж засіданні "незаангажованим та неупередженим судом" буде робитися усе, для прийняття рішення про переведення справи проти колишнього голови НБУ у заочний режим. 

Реклама:

"Це повністю розв‘яже руки стороні обвинувачення і водночас позбавить захист навіть примарної надії на справедливий суд", – написав Шевченко.

Нагадуємо:

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком" у 2014-2019 роках. Справа стосується розтрати 206 млн грн державного банку. Підозру також повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

Реклама:

Згодом Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців "Укргазбанку", в тому числі Кирила Шевченка.

Раніше слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан обрала заочне тримання під вартою для ексголови НБУ. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 10 лютого залишила без змін заочний арешт для колишнього голови Національного банку України Кирила Шевченка.

Вищий антикорупційний суд у вівторок, 3 січня, задовольнив клопотання НАБУ та продовжив термін слідства у справі щодо розтрати 206 мільйонів гривень Укргазбанку.

Раніше Шевченко заявляв про політичне переслідування і те, що суд відмовив в усіх клопотаннях, які заявляла сторона захисту ізбирається подавати апеляцію. Колишній голова Національного банку наразі знаходиться у столиці Австрії Відні.

Економічна правда

Реклама: