МВФ планує у травні провести перший перегляд програми для України

Четвер, 11 травня 2023, 18:47 -

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує у другій половині травня провести перший перегляд програми розширеного фінансування EFF для України.

Про заявила директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак у відповідь на питання "Укрінформу".

"Ми очікуємо, що перша місія з перегляду відбудеться пізніше в травні", - сказала представниця Фонду.

За її словами, робота представників МВФ зосереджуватиметься на виконанні політичних зобов’язань України і умов за програмою EFF. Головним чином, це стосуватиметься сфер фіскальної політики, державного управління та політики обмінного курсу.

Реклама:

"Звісно, перегляд враховуватиме останній розвиток у економічній та фінансовій сферах, а також оновить перспективи та ризики для (української - ред.) економіки", - додала Козак.

Вона зазначила, що МВФ має так званий "базовий сценарій" розвитку подій в Україні, а також негативний - з огляду на невизначеність, пов’язану з російською агресією.

Нагадаємо:

Реклама:

Україна отримала перший транш від МВФ у межах нової програми розширеного фінансування - сума становить 2 млрд спеціальних прав запозичень, або близько 2,7 млрд дол.

Міжнародний валютний фонд опублікував 19 структурних маяків, які Україна пообіцяла виконати в рамках програми співпраці на 15,6 млрд дол.

Виконавча рада МВФ схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на суму 15,6 мільярдів доларів, щоб допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі триваючої війни.

Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на загальну суму 3,3 млрд СПЗ (4,5 млрд дол. США).

Повідомлялось, що Рада директорів МВФ у п'ятницю, 31 березня, розгляне запит України на відкриття нової 4-річної програми розширеного фінансування EFF.

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо нової програми на суму 15,6 млрд дол терміном у 4 роки.

МВФ змінив правила кредитування для майбутньої програми підтримки України

Міжнародний валютний фонд готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми.

Читайте також: Історичне рішення. Як нова програма МВФ дозволить Україні залучити понад 50 мільярдів доларів

Економічна правда

Реклама: