"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Не допомагає переговорам з партнерами": у НБУ прокоментували повернення надбавок військовим

Четвер, 27 квітня 2023, 14:40 -

Рішення про повернення виплат 30 тисяч гривень військовим не допомагають Україні в перемовинах щодо допомоги з міжнародними партнерами, зокрема МВФ.

Про це розповів голова НБУ Андрій Пишний під час пресбрифінгу.

У макропрогнозі НБУ одним з ризиків продовження війни визначено збільшення бюджетних витрат.

За попередніми підрахунками, повернення виплат 30 тисяч гривень військовим за попередніми рахунками призведе до додаткових витрат держбюджету в 100-120 млрд грн.

Реклама:

"Звісно воно не надає позитивної конотації в наших розмовах з міжнародними партнерами. Власне через це всі (стейкхолдери й учасники перемовного процесу) сьогодні розуміють, що реалізація цього рішення достатньо суттєво підважить в даному випадку домовленості за меморандумом з МВФ", - прокоментував Пишний.

Він додав, що це рішення поки нереалізовано, триває юридичний процес. А про його вплив можна буде говорити вже безпосередньо після його реалізації.

"Наразі ми залишаємося прихильними саме того сценарію і тих домовленостей, які були закріплені на рівні меморандуму з МВФ.

Реклама:

Нагадуємо:

Міжнародний валютний фонд вивчає ухвалену парламентом поправку, яка повертає військовим виплати у 30 тис грн коштом обмеження виплат у державних органах та на держпідприємствах.

Економічна правда

Реклама: