Норвегія приєдналась до 10-го пакета санкцій ЄС проти Росії

Вівторок, 4 квітня 2023, 15:50 -

Уряд Норвегії, яка не є членом Євросоюзу, запровадив новий пакет санкцій щодо Росії та її режиму за війну проти України.

Про це йдеться у повідомленні норвезького уряду в вівторок, пише "Європейська правда".

Ухвалені санкції є дзеркальним відображенням десятого пакета санкцій ЄС від 25 лютого 2023 року з деякими змінами.

Обмеження включають заборону на імпорт і обмеження цін на сиру нафту і нафтопродукти. У лютому російські податкові надходження від нафтогазового сектора впали на 46% порівняно з довоєнним рівнем.  

Реклама:

Згідно з ухваленим рішенням, Норвегія додала до санкційного списку ще 87 фізичних та 34 юридичних осіб. Наразі санкційний список країни охоплює 1678 фізичних та юридичних осіб.

Також санкції передбачають додаткові зобов'язання щодо звітності про заморожені активи та активи, які мають бути заморожені; додаткові зобов'язання щодо звітності про активи російського Центрального банку та щодо цінних паперів і інструментів грошового ринку, випущених Росією.

Санкції забороняють громадянам Росії обіймати будь-які посади в керівних органах підприємств критичної інфраструктури та розширюють перелік суб'єктів, пов'язаних з оборонно-промисловим комплексом Росії.

Реклама:

Санкції накладають заборону на транзит через територію Росії товарів подвійного призначення та вогнепальної зброї і вводять додаткові обмеження на експорт, зокрема, товарів подвійного призначення та передових технологій, транспортних засобів, товарів для будівельного сектору, товарів, які використовують в авіаційній промисловості, та інших товарів для потенційного військового використання.

Санкції забороняють надавати російським громадянам та юридичним особам потужності для зберігання природного газу і вводять додаткові заборони на імпорт товарів, які приносять значні доходи Росії - бітум, асфальт, синтетичний каучук і технічний вуглець.

Уряд Норвегії надає Україні різноманітну підтримку від початку повномасштабного вторгнення. 

У березні стало відомо, що Норвегія передає Україні ще два повністю укомплектованих взводи системи ППО NASAMS у співпраці зі Сполученими Штатами - на додачу до двох, які США передали раніше. 

Уряд Норвегії на прохання ЄС і України також продовжив угоду з авіакомпанією SAS про перевезення українських пацієнтів до лікарень Європи до 31 серпня.

Європейська правда

Реклама: