НАБУ заявило про скасування наказу, за який отримав підозру Пивоварський. Він каже – неправда

Четвер, 27 квітня 2023, 10:27 -
 
дзеркало тижня

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури скасувало норму, яка дозволяла приватним компаніям отримувати половину корабельних зборів в морському порту "Південний".

Відповідний наказ міністерства набув чинності 26 квітня, повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

"Йдеться про скасування норм наказу… відповідно до якого ДП "АМПУ" отримувало лише половину корабельних зборів у порту "Південний", хоча насправді мало отримувати всі 100% зборів як єдиний користувач портової акваторії та земель водного фонду під нею", – йдеться у повідомленні.

За оцінкою НАБУ, внаслідок дії цієї схеми держпідприємство "АМПУ" у період з 2015 по 2021 років зазнало збитків на понад 43 млн доларів.

Реклама:

Доповнено

Згодом Пивоварський повідомив, що зазначеним рішенням КМУ України, а в подальшому Міністерством, було внесено зміни до порядку справляння та розмірів ставок портових зборів. Водночас, наголошує він, внесення змін до порядку та скасування наказу – це різні речі, і наказ №281 від 24 липня 2015 року, за яким експосадовцю винесена підозра, є діючим. 

За його словами, НАБУ не вперше намагається "поховати" наказ №281: 6 березня напередодні першого засідання суду щодо обрання Пивоварському запобіжного заходу, пресслужба НАБУ заявила, що після винесення підозри Кабмін погодив фактичне скасування цього наказу. "Другий раз наказ ховають, а він живий", – заявив Пивоварський, коментуючи заяви НАБУ. 

Реклама:

Наказ №281 опубліковано за посиланням, де зазначено, що він діючий.

Нагадуємо

22 лютого 2023 року НАБУ та САП повідомили Пивоварському про підозру у зловживанні службовим становищем, яке нібито завдало державі збитків на суму понад 30 мільйонів доларів у 2015 році.

У березні за Пивоварського була внесена застава у 10 млн грн.

Пивоварський обіймав посаду міністра інфраструктури в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року по квітень 2016 року.

Економічна правда

Реклама: