Прокуратура Нідерландів відкрила 45 розслідувань щодо обходу санкцій ЄС проти Росії

Субота, 4 березня 2023, 17:16 -

Прокуратура Нідерландів почала 45 кримінальних розслідувань проти компаній і приватних осіб, підозрюваних в обході санкцій проти Росії.

Про це повідомляє RTL News, пише "Європейська правда".

З 45 кримінальних розслідувань 29 пов'язані з порушеннями правил імпорту та експорту. Решта розслідувань стосуються порушень фінансових санкцій.

У рамках одного кримінального розслідування вже порушено кримінальну справу, в рамках якої людину підозрюють у тому, що вона, зокрема, експортувала мікрочіпи в Росію через Казахстан. Ця справа ще не розглянута по суті.

Реклама:

Обхід санкційних правил карається тюремним ув'язненням на строк до шести років.

Минулого місяця Статистичне управління Нідерландів повідомило, що за останній рік Нідерланди експортували до Росії набагато менше продукції. Напівпровідники і мікросхеми, які перебувають у списку санкцій, показали найбільше зниження експорту.

Проте, дослідження NOS і Nieuwsuur показує, що багато мікросхем потрапляють до Росії через посередників. Також іноді використовуються запасні країни.

Реклама:

Нагадаємо, видання Bloomberg повідомило, що Росія, схоже, успішно обходить санкції Європейського Союзу та Групи семи, щоб отримати найважливіші напівпровідники та інші технології для своєї війни в Україні.

Європейська правда

Реклама: