Збитки на 200 мільйонів: пособникам ексголови Держрезерву повідомили про підозру

Вівторок, 21 березня 2023, 14:57 -

НАБУ і САП повідомили про підозру трьом пособникам екскерівника Держрезерву, дії яких призвели до завдання державі збитків на суму понад 200 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Так, qдеться про:

  • колишнього начальника відділу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який входив до складу аукціонного комітету Держрезерву;
  • директора ТОВ, що проводило оцінку майна;
  • рецензента оцінки.

Ексочільнику Держрезерву про підозру повідомило ДБР 30 серпня минулого року. Наступного дня матеріали справи передали за підслідністю до НАБУ.

Реклама:

"Як встановило слідство, у 2021 році колишній виконувач обов’язків голови Держрезерву, зловживаючи службовим становищем та підробивши звіт про оцінку майна, реалізував за більш ніж вдвічі заниженою ціною 18 тис тонн дизельного палива. У результаті таких дій держава зазнала збитків у розмірі понад 200 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Правохооронці не називають імені підозрюваного, але йдеться про Микиту Барабаша, який був т.в.о голови Держрезерву у вказаний період.. У серпні 2022 року Барабаш, який займає посаду заступника голови Державної інспекції архітектури та містобудування, підтвердив, що отримав повідомлення про підозру.

Екоонмічна правда

Реклама:
Реклама: