Бельгія заборонила TikTok на урядових телефонах

П'ятниця, 10 березня 2023, 15:29 -

Рада національної безпеки Бельгії в п'ятницю заборонила використання китайського застосунку TikTok на робочих телефонах державних службовців.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

"Ми не можемо бути наївними: TikTok - це китайська компанія, яка нині зобов'язана співпрацювати з китайськими спецслужбами", - сказав прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

Бельгійська заборона заснована на аналізі ризиків, проведеному спецслужбами країни, і рекомендаціях національного центру кібербезпеки.

Реклама:

Заборону введено строком на шість місяців, після чого бельгійська влада проведе повторну оцінку своїх рекомендацій.

Рада національної безпеки також закликала регіональні та місцеві органи влади ввести аналогічну заборону і попросила бельгійський орган із захисту даних вивчити політику конфіденційності TikTok.

У четвер IT-агентство уряду Фландрії, північного регіону Бельгії, вже ухвалило рішення заблокувати доступ до TikTok для всіх державних служб, які використовують централізовані IT-послуги та урядову мережу.

Реклама:

Цього тижня TikTok, що належить китайській технологічній компанії ByteDance, пообіцяв внести зміни у свою політику захисту даних, щоб зняти побоювання з приводу використання програми. Компанія заперечує наявність загрози безпеці.

Нагадаємо, раніше використання TikTok заборонили Єврокомісія та Європарламент, Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку. 

Європейська правда

Реклама: