Credit Suisse зафіксував найбільший річний збиток з 2008 року на тлі виведення коштів клієнтами

Четвер, 9 лютого 2023, 12:50 -

Швейцарський банк Credit Suisse повідомив про найбільший річний збиток з часів фінансової кризи 2008 року на тлі різкого виведення коштів клієнтами.

Про це пише Financial Times.

У четвер банк повідомив про збитки у розмірі 1,4 млрд швейцарських франків (1,5 млрд доларів США) за четвертий квартал, оскільки доходи від інвестиційного банкінгу впали, а клієнти виводили кошти з бізнесу групи з управління капіталом. Цей невдалий квартал збільшив річний збиток банку до 7,3 млрд швейцарських франків.

"За останні три місяці року клієнти вивели з групи 111 млрд швейцарських франків, причому дві третини відтоку припали на жовтень, коли банк постраждав від чуток у соціальних мережах про його фінансовий стан.

Реклама:

За даними банку, 92,7 млрд швейцарських франків припало на бізнес з управління капіталом, що перевищило очікувані аналітиками 61,9 млрд швейцарських франків відтоку в цьому кварталі", - пише газета.

Акції Credit Suisse впали майже на 3% на початку торгів.

"Credit Suisse розпочинає радикальну реструктуризацію в спробі підвести риску під серією криз і повернутися до прибутку. Згідно з планом, група скорочує 9 тис з 52 тис співробітників, виокремлюэ свій інвестиційний банк, що також відродить ім'я First Boston, і посилює свій бізнес з управління капіталом", - додає FT.

Реклама:

"Керівництво Credit Suisse переживає дуже складний і комплексний процес реструктуризації", - сказав аналітик JPMorgan Кіан Абухоссейн.

У четвер банк попередив, що очікує ще один "значний збиток" у 2023 році через витрати на реструктуризацію.

"Цей рік несе основний тягар витрат на реструктуризацію з нашого стратегічного плану", - сказав фінансовий директор Credit Suisse Діксіт Джоші, додавши, що 1,6 млрд швейцарських франків витрат припаде на 2023 рік, а ще 1 млрд швейцарських франків заплановано на 2024 рік.

В останньому кварталі 2022 року Credit Suisse повідомив про 33-відсоткове падіння доходів, що значною мірою пов'язано зі зниженням комісійних від інвестиційного банкінгу на 74%, тоді як доходи від управління капіталом впали на 17%, а доходи від управління активами - на 28%.

Хоча результати показали відтік клієнтів у важкому кварталі, банк заявив, що клієнти починають повертатися, особливо у сфері управління капіталом та в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Нагадуємо:

Швейцарський банк Credit Suisse зробив пропозицію викупити до 3 мільярдів доларів старших боргових паперів у спробах заспокоїти побоювання інвесторів на тлі падіння акцій та чуток про фінансові проблеми.

Швейцарський національний банк уважно стежить за ситуацією з Credit Suisse.

Раніше повідомлялось, що керівництво банку Credit Suisse запевняє клієнтів, контрагентів та інвесторів щодо своєї ліквідності та стану капіталу на тлі падіння акцій та чуток про фінансову нестійкість банку.

Економічна правда

Реклама: