Volkswagen побудує власний завод у США для свого нового бренду Scout

П'ятниця, 24 лютого 2023, 17:25 -

Автоконцерн Volkswagen Group побудує власний завод у США для свого нового бренду Scout, а не співпрацюватиме з партнером.

Про це пише Reuters із посиланням на галузеве видання Automobilwoche.

У травні минулого року Volkswagen заявив, що планує відновити бренд позашляховиків Scout, створивши окрему, незалежну компанію для виробництва вантажівок і позашляховиків Scout, починаючи з 2026 року, які будуть розроблені, спроєктовані та виготовлені в США для американських клієнтів.

У листопаді Automobilwoche повідомляло, що автовиробник веде переговори з Foxconn, яка розширила свою діяльність на виробництво електромобілів для автомобільних брендів, і дочірньою компанією Magna International Magna Steyr, про будівництво спільного заводу.

Реклама:

Будівництво власного заводу було найменш вірогідним варіантом, повідомляло тоді видання, також посилаючись на джерела в компанії.

Volkswagen розширює свій існуючий американський завод у Чаттанузі, штат Теннессі, для виробництва ID. Buzz. Однак під брендом Scout вироблятимуть електричні пікапи та позашляховики, які потребують нової платформи, а на заводі в Чаттанузі не вистачає місця для всього цього, писало Reuters раніше.

Представник Volkswagen заявив, що рішення про відкриття заводу для Scout ще не прийнято, але виробництво все ще має розпочатися у 2026 році, як було заявлено раніше.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: