Санкційне відомство США перевіряє пов’язаний з РФ бізнес Raiffeisen Bank

Субота, 18 лютого 2023, 13:32 -
 
getty images

Санкційний орган США розпочав перевірку щодо Raiffeisen Bank International через його представництво у РФ, яке відіграє важливу роль в економіці держави-терориста.

Про це повідомляє Reuters. 

Агентство зазначає, що отримало відоповідь від банку про те, що в січні він отримав запит від Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) з проханням "пояснити платіжний бізнес і пов'язані з ним процеси, які здійснює RB".

OFAC попросило Райффайзен надати детальну інформацію про його ризики в Росії, на частково окупованому Донбасі, в Україні та Сирії, в тому числі про транзакції та активність деяких клієнтів. У Банку відповіли, що нададуть повну інформацію трьома траншами, які будуть надіслані на початку квітня, у травні та червні.

Реклама:

"Райффайзен глибоко інтегрований у російську фінансову систему і є одним з двох іноземних банків у списку 13 "системно важливих кредитних установ" російського центрального банку, що підкреслює його важливість для російської економіки, яка бореться з масштабними західними санкціями", – йдеться в повідомленні. 

Найжорсткіший санкційний інструмент в арсеналі OFAC, відомий як список SDN, заморожує активи, що знаходяться в США, і забороняє американським компаніям і громадянам торгувати з тими, хто потрапив до списку, а також заморожує всі доларові платежі банку чи фізичної особи.

Проте Reuters, посилаючись на власні джерела серед американських чиновників, переконує, що Вашингтон, як правило, неохоче вдається до таких радикальних кроків.

Реклама:

Крім того, OFAC може вдаватися до менш суворих заходів, таких як стягнення штрафів і надсилання листів-попереджень за порушення санкцій.

Також читайте: Кредитні канікули мобілізованим та сотні мільйонів євро на війну Путіна: чому "Райффайзен" досі в Росії

Нагадаємо:

Голова НБУ Андрій Пишний закликав голову Європейського центрального банку Крістін Лагард сприяти виходу європейських банків з російського ринку.

Реклама: