Lenovo прозвітувала про найбільше падіння виручки за 14 років через зниження попиту на ПК

П'ятниця, 17 лютого 2023, 17:55 -

Найбільший у світі виробник персональних комп'ютерів (ПК) - китайська Lenovo Group - повідомила про падіння доходів на 24% у третьому кварталі, що є найбільшим падінням доходів за останні 14 років, оскільки світовий попит на електроніку різко скоротився.

Про це пише Reuters.

На тлі таких показників компанія заявила, що планує скоротити витрати і внести корективи у штат співробітників.

Так, загальний дохід за жовтень-грудень становив $15,3 млрд, що на 24% менше, ніж за аналогічний квартал минулого року. Результати виявилися нижчими за середню оцінку Refinitiv у 16,39 мільярда доларів, отриману від семи аналітиків.

Реклама:

"Спалах COVID-19 у 2020 році забезпечив величезний поштовх у продажах електроніки для Lenovo та її аналогів по всьому світу, оскільки багато людей вирішили працювати віддалено та замінили або модернізували своє обладнання.

Однак попит почав падати, а доходи Lenovo почали скорочуватися в липні-вересні минулого року", - пише агентство.

Генеральний директор Lenovo Ян Юаньцін заявив під час телефонної розмови з аналітиками після публікації звітності, що весь ринок ПК і мобільних пристроїв пережив "серйозний спад" в минулому кварталі, і компанія прагне скоротити витрати і підвищити ефективність.

Реклама:

За словами фінансового директора Lenovo Вонг Вай Мінга, компанія має намір скоротити операційні витрати приблизно на $150 млн, щоб досягти середньострокової мети - подвоєння чистого прибутку.

"Це включає в себе загальне скорочення операційних витрат, а також коригування робочої сили там, де це необхідно і доцільно", - сказав він.

Вонг не уточнив, чи буде це пов'язано зі звільненнями.

Конкуруючі компанії Dell Technologies Inc і HP Inc оголосили про скорочення персоналу.

Dell заявила, що скоротить близько 6 650 робочих місць, або 5% своєї глобальної робочої сили, в той час як HP планує скоротити до 6 000 робочих місць до кінця 2025 фінансового року, або близько 12% своєї глобальної робочої сили.

Минулого місяця дослідницька компанія Gartner заявила, що поставки ПК і мобільних телефонів, швидше за все, впадуть другий рік поспіль в 2023 році. За даними Gartner, поставки ПК, ймовірно, скоротяться на 6,8% в цьому році після падіння на 16% в 2022 році.

Економічна правда

Реклама: