У Нацполіції пояснили обшуки в MacPaw: кажуть про мільйонні збитки державі

Середа, 15 лютого 2023, 18:44 -

У Нацполіції заявили, що обшуки в IT-компанії MacPaw здійснюються за фактом збільшення без спеціального дозволу берегової лінії. У Нацполіції кажуть, що результаті таких дій державі завдано збитків на понад 12,5 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції у Facebook.

Зазначається, що Нацполіція та Спеціалізована екологічна прокуратура проводять слідчі дії в менеджменту та приміщеннях ІТ-компанії відповідно до ухвал суду.

"Досудове розслідування здійснюється за фактом збільшення без спеціального дозволу берегової лінії, яка межує із земельними ділянками, де ведеться будівництво комплексу відпочинку.

Реклама:

У результаті таких дій державі завдано збитків на понад 12,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на території земельних ділянок у Київській області, що належать юрособі компанії, здійснюється незаконний видобуток корисних копалин для будівництва комплексу відпочинку. 

Зокрема, відповідно до акту огляду, який складено працівниками Циблівської ОТГ, земельна ділянка загальною площею 11,2286 га використовується не за цільовим призначенням: на березі Канівського водосховища, прибережна смуга якого відноситься до вказаних вище земельних ділянок, знаходиться земснаряд для видобутку піску, додали у відомстві.

Реклама:

"Відтак слідчі Головного слідчого управляння Нацполіції спільно із екоінспекцією столичного регіону провели огляд і з’ясували, що у такий спосіб без спеціального дозволу було збільшено берегову лінію на ділянці, де будується комплекс відпочинку.

Згідно із проведеною в рамках досудового розслідування екологічною експертизою, сума завданих державі збитків становить понад 12,5 млн грн", - додали в Нацполіції.

15 лютого, відповідно до ухвал Печерського районного суду м. Києва, проводяться обшуки за місцем проживання директора ТОВ та в офісі компанії, заявили у відомстві.

"Приведення обшуків обумовлено тим, що на запити правоохоронних органів не було надано запитуваних документів", - йдеться в позиції Нацполіції.

Водночас у MacPaw заявляли, що надавали усі необхідні документи.

Нагадаємо:

В офісі IT-компанії MacPaw та вдома у її засновника Олександра Косована проходять обшуки через земельні ділянки, які компанія придбала в 2016-2021 роках. 

Станом на 16:30 середи обшуки в IT-компанії MacPaw та вдома у її засновника та CEO Олександра Косована досі тривають - слідчі дії пов’язані із земельними ділянками, які MacPaw придбала у період з 2016 по 2021 роки.

Згодом Косован повідомив у коментарі dev.ua,  що обшук завершено. 

"Після розголосу, прохололи, з офісу нічого не вилучали", - сказав він. Із дому, за його словами, вилучили iMac, та копії документів.

Голова Мінцифри Михайло Федоров, коментуючи обшуки в IT-компанії MacPaw та вдома у її засновника, заявив, що "йому соромно" і що "не можна зупиняти роботу компанії через ділянку землі".

Економічна правда

Реклама: