До 10-го пакету санкцій ЄС проти Росії ввійдуть чотири банки, зокрема, Альфа-банк – Politico

Понеділок, 13 лютого 2023, 11:04 -

ЄС готує санкції проти чотирьох російських банків, зокрема найбільшого приватного банку Альфа-банк, заснованого мільярдером Михаілом Фрідманом, та 130 організацій та осіб.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

Крім цього, новий пакет санкцій включатиме заборону громадянам Росії працювати в компаніях критичної інфраструктури в ЄС, таких як електромережі або постачальники газу.

Нові списки близько 130 осіб та організацій запропонували Польща, Німеччина, Франція, країни Балтії та інші.

Реклама:

До них увійдуть російські військові керівники, "влада", призначена Росією на окупованих територіях України, журналісти, які працюють для російських державних ЗМІ та пропаганди, компанії та особи в інших країнах, пов’язані з військовими діями Росії або ПВК "Вагнер". А саме в Малі та Ірані, який звинувачують у продажу безпілотників та компонентів російським військовим.

Також новий пакет санкцій міститиме додаткові торговельні заборони на імпорт до ЄС російської гуми, асфальту або бітуму (нафтопродукту) і на експорт до Росії товарів ЄС, включаючи вантажівки, інші важкі транспортні засоби, будівельні машини. 

Пакет також включає додаткові заборони на експорт електронних компонентів, які Росія може використовувати для виробництва зброї. 

Реклама:

Також у Брюсселі планують включити до санкційного списку дубайську судноплавну компанію, яку підозрюють у допомозі Росії обійти санкції на експорт нафти.

Економічна правда

Реклама: