Великі інвестори знову почали вкладатися у криптоактиви: лідирує біткоїн

Вівторок, 31 січня 2023, 18:50 -

Великі інвестори знову почали вкладатися в біткоїн після невдалого місяця на ринку криптовалют: минулого тижня продукти для інвестицій у цифрові активи отримали приплив понад $117 млн, що є найбільшим тижневим приростом з липня минулого року.

Про це пише Reuters із посиланням на дані компанії CoinShares.

При цьому біткоїн лідирував - фонди, які його відстежують, отримали $116 млн із цієї суми.

Загальні активи криптофондів зросли до $28 млрд, що на 43% більше, ніж у листопадових мінімумах, коли крах біржі FTX викликав шок у галузі.

Реклама:

"Здебільшого люди почуваються більш впевнено, ніж місяць тому", - сказав інвестиційний радник Enigma Securities Джозеф Едвардс.

Біткоїн у січні злетів майже на 40%, наблизившись до найкращого місячного показника з жовтня 2021 року та другого найкращого січня за останні 10 років.

"Зростання в поєднанні з можливим покращенням макроекономічної ситуації дає деяким інвесторам надію, що довга криптовалютна зима, можливо, нарешті наближається до весни. Багато інвесторів очікують, що Федеральна резервна система США підвищить базову ставку на 0,25% цього тижня - це найменше підвищення з початку циклу жорсткої монетарної політики, що розпочався минулого року", - пише агентство.

Реклама:

"Якщо пік інфляції дійсно вже позаду, то довгострокові процентні ставки можуть знизитися, оскільки ми наближаємося до кінця циклу підвищення ставок, орієнтованого на інфляцію", - пишуть аналітики Fidelity Digital Assets.

"Це може стати сигналом позитивного імпульсу на макроекономічному фронті для таких активів, як біткоїн", - додають вони.

За даними CoinShares, обсяги торгівлі криптовалютами також зростають: середньотижневі обсяги зростають на 11%, що свідчить про те, що трейдери повертаються після місяців затишшя.

Тим не менш, криптовалюта ще не вийшла з кризи, і ФРС все ще може зіпсувати настрої інвесторів, якщо займе більш радикальну позицію щодо підвищення ставок цього тижня.

Економічна правда

Реклама: