Нафта зберігає стабільність, очікуючи ясності щодо пропозиції

Четвер, 26 січня 2023, 10:39 -

Ціни на нафту в четвер, 26 січня, залишаються стабільними після меншого, ніж очікувалось зростання запасів нафти в США, та очікуванням ясності щодо пропозиції на ринку.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent зросли на 16 центів, або 0,2%, до 86,28 доларів за барель до 07:45 за Гринвічем. 

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) піднялися на 31 цент, або 0,4%, до 80,46 долара.

Що вплинуло на ціни

"Ринок очікує, щоб отримати більше ясності щодо майбутнього ембарго ЄС на російські нафтопродукти та подальшої перестановки торговельних потоків, поки делегати ОПЕК+ збираються на наступну зустріч", — йдеться в повідомленні аналітиків Citi.

Реклама:

Вони зазначають, що майбутнє ембарго ЄС на російські продукти переробки нафти залишається головним джерелом занепокоєння для ринку.

Ціни на нафту також незначно змінилися після того, як дані показали зростання запасів нафти в США, яке було меншим, ніж очікувалося.

Запаси сирої нафти зросли на 533 тис барелів до 448,5 млн барелів за тиждень, що закінчився 20 січня, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA). Що суттєво менше прогнозів щодо зростання на 1 млн барелів, хоча, згідно з EIA, запаси сирої нафти досягли найвищого рівня з червня 2021 року.

Зростання запасів обмежило зростання цін, оскільки воно відображало зниження попиту на пальне на додаток до більш широких побоювань щодо уповільнення світової економіки.

Тим часом Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, ОПЕК+, ймовірно, затвердять поточні рівні видобутку групи на зустрічі 1 лютого, повідомили джерела в ОПЕК+.

Економічна правда

Реклама: