У США поклали відповідальність за посилення економічних проблем Африки на Росію

П'ятниця, 20 січня 2023, 15:27 -

Міністр фінансів США Джанет Єллен звинуватила Росію в погіршенні економічних проблем країн Африки.

Про це вона заявила під час виступу в Дакарі (Сенегал), повідомляє Bloomberg.

"Війна Росії та вепонізація продовольства загострили продовольчу безпеку та спричинили невимовні страждання. Глобальні економічні труднощі, спричинені діями однієї людини — президента Путіна — створюють непотрібне гальмування економіки Африки", – сказала Єллен.

Також у її зверненні було викладено бачення адміністрації Байдена щодо взаємовигідної економічної співпраці між африканськими урядами та США.

Реклама:

Також Єллен не оминула увагою Китай та закликала Пекін забезпечити суттєве списання боргу, щоб допомогти країнам відновити свої позиції.

Протягом останніх років Китай став найбільшим кредитором країн, що розвиваються, у всьому світі. Але коли уряди стикаються з проблемами щодо виплат – Пекін зволікає з багатосторонніми угодами щодо реструктуризації боргу, зазначає агентство.

Також глава американського Мінфіну завуальовано розкритикувала Китай, не називаючи країну, через відсутність прозорості та кінцевий вплив його кредитування.

Реклама:

"Країни повинні остерігатися блискучих угод, які можуть бути непрозорими і, зрештою, не приносити користі тим людям, яким вони нібито покликані допомагати в першу чергу. Це може залишити країнам спадок у вигляді боргів, відволікання ресурсів і руйнування навколишнього середовища", – додала вона.

Економічна правда

Реклама: