Amazon планує закрити три склади у Британії: це вплине на 1200 робочих місць

Вівторок, 10 січня 2023, 17:58 -

Американська компанія Amazon планує закрити три склади в Британії, що вплине на 1200 робочих місць, але співробітникам буде надана можливість перевестися в інші підрозділи.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву ритейлера.

Компанія заявила, що розпочала консультації щодо закриття трьох старих британських складів цього року в Хемел-Хемпстеді, Донкастері та Гуроці, на яких працює 1,200 людей.

Британія - один із найбільших ринків Amazon за межами США.

Реклама:

"Цим працівникам буде надана можливість змінити робочі місця всередині компанії, а ті, хто працює на перших двох майданчиках, перейдуть на інші склади поблизу", - йдеться у повідомленні.

Amazon заявляє, що управляє 30 великими складами по всій Великій Британії.

Компанія додала, що планує відкрити два нових склади в центральній і північно-східній Англії протягом наступних трьох років, що, за словами Amazon, створить 2 500 нових робочих місць.

Реклама:

Раніше в січні ритейлер заявив, що хоче скоротити 18 000 робочих місць по всьому світу, готуючись до більш повільного зростання, оскільки споживачі і бізнес скорочують витрати в результаті високої інфляції.

Британський бізнес Amazon також зіткнувся з вимогами підвищення заробітної плати від своїх складських працівників, близько 300 з яких планують розпочати страйк 25 січня.

Економічна правда

Реклама: