Регулятор США вимагає заблокувати купівлю Microsoft ігрового гіганта Activision Blizzard

П'ятниця, 9 грудня 2022, 10:10 -
 
getty images

Антимонопольний регулятор США - Федеральна торгова комісія (FTC) - звернеться до суду з вимогою заблокувати угоду з придбання Microsoft виробника ігор Activision (World of Warcraft, Diablo, Overwatch і Call of Duty) за $69 млрд.

Про це пише Reuters.

"Адміністрація Байдена в четвер прийняла рішення заблокувати пропозицію Microsoft про придбання виробника "Call of Duty" Activision Blizzard вартістю 69 мільярдів доларів, кинувши камінь спотикання перед планами технологічного гіганта швидко розширити свій портфель популярних ігор і наздогнати великих конкурентів.

Microsoft, якій належить консоль Xbox та ігрова мережева платформа, заявила в січні 2022 року, що купить Activision за 68,7 мільярда доларів в рамках найбільшої угоди в ігровій індустрії в історії", - нагадує агентство.

Реклама:

Американська компанія-розробник програмного забезпечення заявила, що хоче, щоб угода допомогла їй конкурувати з лідерами ігрового ринку Tencent і власником PlayStation Sony, які розкритикували угоду.

Однак, у своїй скарзі Федеральна торгова комісія США, яка стежить за дотриманням антимонопольного законодавства, заявила, що Microsoft має досвід накопичення цінного ігрового контенту.

"Microsoft вже показала, що може і буде приховувати контент від своїх ігрових конкурентів", - сказала директорка Бюро з питань конкуренції ФТК Холлі Ведова.

Реклама:

"Сьогодні ми прагнемо перешкодити Microsoft отримати контроль над провідною незалежною ігровою студією і використовувати її для нанесення шкоди конкуренції на декількох динамічних і швидкозростаючих ігрових ринках", - додала вона.

Агентство призначило слухання перед суддею з адміністративного права на серпень 2023 року.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що компанія буде боротися з ФТК. "Ми повністю впевнені в нашій справі і вітаємо можливість представити нашу справу в суді", - сказав він.

Адміністрація Байдена зайняла більш агресивний підхід до антимонопольного правозастосування. Нещодавно Міністерство юстиції США зупинило злиття Penguin Random House, найбільшого світового книговидавця, і меншого американського конкурента Simon & Schuster вартістю 2,2 мільярда доларів.

"Це ще один доказ війни адміністрації та антимонопольних органів проти великих технологій", - сказав Андре Барлоу з юридичної фірми Doyle, Barlow and Mazard PLLC. І адміністрація Трампа, і адміністрація Байдена надавали пріоритет великим технологіям в антимонопольному правозастосуванні.

Нагадаємо:

Компанія Microsoft у січні оголосила, що купує одну з найбільших ігрових компаній Activision Blizzard за 68,7 млрд доларів – це найбільша угода в історії Microsoft.

Повідомлялось, що Федеральна торгова комісія США перевірить угоду з купівлі корпорацією Microsoft розробника ігор Activision Blizzard за 68,7 млрд дол - Microsoft підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства.

Економічна правда

Реклама: