Перший криптотокен, забезпечений військовими облігаціями: Мінфін провів виплати

Вівторок, 13 грудня 2022, 15:28 -

Фінансова група ICU разом із компанією EVOL.TECH заявили про успішну реалізацію першого тестового випуску криптокена UACB - Мінфін вчасно та в повному обсязі провів виплати за випуском військових облігацій, які виступали забезпеченням токена.

Про це повідомила пресслужба ICU.

"Відповідно, інвестори змогли успішно повернути свої вкладення у вигляді криптовалюти, яка працювала протягом терміну розміщення випуску на благо ЗСУ та України. 

UACB - це криптотокен, забезпечений військовими облігаціями. Це перший інструмент на українському фінансовому ринку, який об’єднує в собі переваги криптовалют та держоблігацій, гарантованих урядом України", - пояснили в компанії.

Реклама:

UACB був створений IT-компанією EVOL.TECH та фінансовою групою ICU, випуск дебютував 16 червня 2022 року.

"Якщо раніше єдиною можливістю підтримати перемогу України криптовалютою була пожертва без повернення, то UACB дозволив дати державі криптовалюту в борг з гарантією повернення вкладеної суми", - додали в ICU. 

Розрахунки  по UACB відбувались у стейблкойні Tether (USDT) - криптовалюті, прив’язаній до курсу долара.

Реклама:

Після виплати урядом за облігаціями, UACB обмінювались назад на інвестовані USDT.

"Якщо інвестор захоче перевести отриману назад крипту в гривню зараз, то це буде на 25% вище сума, ніж вона була б на  початку розміщення, за рахунок девальвації національної валюти за цей період", - йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо:

У червні фінансова група ICU разом із компанією EVOL.TECH випустили криптотокен UACB, який забезпечений військовими облігаціями уряду.

Економічна правда

Реклама: