Криптовалюти стрімко втрачають у ціні через проблеми у біржі FTX

Середа, 9 листопада 2022, 18:35 -

Криптовалюти другий день поспіль різко падають в ціні, оскільки інвестори продовжували турбуватися про стабільність сектора і фінансовий стан великої біржі FTX, незважаючи на плани по порятунку від її конкурента - Binance.

Про це пише Reuters.

Крипто-гігант Binance підписав у вівторок незобов'язуючу угоду про покупку неамериканського підрозділу FTX, щоб допомогти покрити "кризу ліквідності" на конкуруючій біржі.

Запропонована угода між конкурентами послідувала за тижневими спекуляціями щодо фінансового стану FTX, які за 72 години до угоди у вівторок переросли в 6 мільярдів доларів зняття коштів, що викликало питання про платоспроможність однієї з найбільших криптовалют у світі.

Реклама:

FTX та Binance не розкрили умови своєї угоди, і ринки стикаються з новою невизначеністю щодо того, чи буде вона продовжуватися.

Біткоїн, найбільша криптовалюта за ринковою вартістю, за день знизився на 5.5% до 17,656 доларів, після падіння на 10% у вівторок, що стало найгіршим днем з середини серпня. Etherum, наступна за величиною криптовалюта, збільшив втрати в середу, досягнувши найнижчого рівня з липня.

Потрясіння на FTX є останньою ознакою неприємностей в швидко мінливому світі криптовалют. Цього року ціни на криптовалюти впали, оскільки більш широкий спад на фінансових ринках спонукав інвесторів відмовитися від більш ризикованих активів. Після стрімкого зростання в 2020 і 2021 роках біткоїн впав приблизно на 62% в 2022 році, пише Reuters.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: