Енергоатом аналізує вплив можливого підриву дамби Каховської ГЕС на ЗАЕС

Понеділок, 7 листопада 2022, 12:32 -
 
Енергоатом

Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" аналізує вплив можливого підриву дамби Каховської ГЕС на безпеку роботи ЗАЕС.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

"Враховуючи інформацію про мінування дамби Каховського водосховища, шлюзів і опор Каховської ГЕС та, відповідно, високу загрозу підриву цих споруд, ДП "НАЕК "Енергоатом" на вимогу Держатомрегулювання терміново аналізує вплив наслідків, які такий підрив матиме на безпеку експлуатації Запорізької атомної електростанції", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підрив ГЕС може призвести до незворотного падіння рівня води в Каховському водосховищі, з якого подається охолоджувальна вода для ЗАЕС.

Реклама:

"Енергоатом" направить ДІЯРУ результати аналізу та перелік першочергових компенсувальних заходів задля забезпечення безпеки експлуатації енергоблоків ЗАЕС у режимі втрати підживлення охолоджувальної води з Каховського водосховища не пізніше 9 листопада.

Нагадуємо:

Державна інспекція ядерного регулювання доручила "Енергоатому" терміново проаналізувати безпекові ризики експлуатації енергоблоків Запорізької АЕС у випадку падіння рівня в Каховському водосховищі.

Реклама:

Зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції відновлено після дводенного відключення, яке відбулося внаслідок обстрілів окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції й планують здійснити теракт під чужим прапором.

Реклама: