РФ використовує Курську АЕС для зберігання ракетного озброєння й іранських дронів – розвідка

П'ятниця, 4 листопада 2022, 13:20 -
 
Курська АЕС
фото: ГУР МО

Головне управління розвідки Міноборони України отримало інформацію, що російські військові використовують територію Курської АЕС та пов’язаних з нею підприємств для зберігання та обслуговування ракет.

Про це йдеться у заяві ГУР МО України.

За даними розвідки, упродовж останніх декількох тижнів до підземних ангарів підприємства "Курскатоменергоремонт" в районі селища Іваніно Курської області представники ЗС РФ завозили ракети до комплексів С-300.

Також наприкінці жовтня помічено прибуття до цих ангарів декількох цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем, додають в ГУР.

Реклама:

"Не виключено, що зазначений об’єкт підвищеної небезпеки, який безпосередньо наближений до Курської АЕС (місто Курчатов), використовується російськими ЗС у військових цілях. А саме, для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА. Не виключається наявність у вказаних підземних сховищах іранських балістичних ракет.

Наведена інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій. В першу чергу - МАГАТЕ", - підкреслює українська розвідка.

Економічна правда

Реклама:

Реклама: