Держатомрегулювання ініціює позбавлення Росії прав і привілеїв у МАГАТЕ

Четвер, 3 листопада 2022, 15:52 -

Державна інспекція ядерного регулювання ініціює позбавлення Росії прав у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ).

Про це повідомляє пресслужба ДІЯРУ.

"Глава Держатомрегулювання Олег Коріков провів онлайн-нараду із представниками Європейської комісії, Європейської групи регуляторів ядерної безпеки (ENSREG), Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (WENRA) та іншими партнерами.

Під час неї Коріков запропонував опрацювати питання вироблення консолідованої позиції щодо винесення питання про позбавлення прав та привілеїв РФ в МАГАТЕ на розгляд Ради управляючих та скликання позачергової Генеральної конференції агентства

Реклама:

Незважаючи на ухвалену Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН ES-11/4, Резолюцію Ради управляючих МАГАТЕ "Безпека, захищеність та гарантії: наслідки ситуації в Україні" та постійну присутність експертів МАГАТЕ на ЗАЕС, окупанти продовжують застосовувати засоби силового та психологічного впливу на персонал та практику незаконного втручання у технологічний процес експлуатації ядерних установок.

Нагадуємо:

Запорізька АЕС повністю знеструмлена, через обстріли окупантів 2 листопада було пошкоджено 2 останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Реклама:

Окупанти самовільно будують невідому споруду на майданчику сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на ЗАЕС і не допускають персонал станції до безпосереднього місця виконання будівельно-монтажних робіт на майданчику.

Держатомрегулювання заявляє, що Росія проводить незаконне будівництво на Запорізькій атомній електростанції і закликає МАГАТЕ перевірити це.

Реклама: