Виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання – Укренерго

Субота, 26 листопада 2022, 11:35 -
 
getty images

Станом на ранок суботи, 26 листопада, було введено в роботу ще один атомний блок, що дозволило знизити дефіцит електроенергії до 25%. 

Про це повідомляє пресслужба Укренерго. 

"Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших.  Таким чином виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання", – йдеться в повідомленні. 

В Укренерго зазначають, що відтепер обленерго самі вирішуватимуть, які саме відключення застосовувати: планові чи аварійні. 

Реклама:

"Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно", – роз’яснюють в компанії.

Нагадаємо:

На 19:00 п’ятниці, 25 листопада, в українській енергосистемі все ще зберігається дефіцит 30% від потреби споживання.

Реклама:

Після масованого ракетного обстрілу держави-терориста у середу, 23 листопада, ще один енергоблок Хмельницької атомної станції підключили до енергосистеми України.

Усі чотири діючі АЕС України знову мають доступ до національної енергосистеми після повної втрати електроенергії на початку цього тижня.

Реклама: