"Армія відновлення": до суспільно корисних робіт вже залучили 1300 безробітних у 6 областях

Понеділок, 21 листопада 2022, 17:09 -

Міністерство економіки прозвітувало, що до виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення" залучено вже понад 1300 безробітних осіб у 6 областях.

Про це повідомили в Мінеокономіки.

За словами заступника міністра економіки Тетяни Бережної, йдеться про наступні 6 областей: Сумська, Чернігівська, Київська, Донецька, Полтавська та Рівненська.

"Найближчим часом до них доєднаються Волинська й Запорізька області, де наразі узгоджується перелік підприємств-організаторів таких робіт, їх види та кількість людей, які потрібні для їх виконання.

Реклама:

Загалом вже понад 1300 безробітних виконують суспільно корисні роботи і отримують за це оплату від держави", - розповіла Бережна.

Так, найбільшу кількість безробітних на сьогодні залучили в Сумській області - 519 осіб, а також Київській - 311 осіб, Полтавській - 177 осіб, Чернігівській - 176 осіб. За виконання суспільно корисних робіт держава вже перерахувала працівникам 6,2 млн грн.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону, пояснили в міністерстві.

Реклама:

Найчастіше людей залучають до:

  • укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок,
  • заготівлі дров для населення,
  • розвантаження гуманітарної допомоги,
  • облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття,
  • ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери,
  • упорядкування, відновлення та благоустрою міст,
  • ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів,
  • проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Участь в суспільно корисних роботах з боку безробітних є добровільною і оплачується на рівні не нижче за мінімальну зарплату, яка на сьогодні становить 6700 грн.

Також оплату праці за виконання таких робіт можуть дофінансовувати з обласних бюджетів, резюмували в Мінекономіки.

Нагадаємо:

Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна заявила, що як мінімум 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу. 

Уряд активізує механізм залучення безробітних до "Армії відновлення" країни через їх участь у суспільно корисних роботах.

Міністерство економіки заявило, що станом на 15 листопада в Україні до суспільно корисних робіт було залучено 1036 осіб, які мають статус безробітного.

Рівень безробіття в Україні на кінець 2022 року становитиме 30%.

Уряд затвердив, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт.

Економічна правда

Реклама: