Нафта дорожчає на сподіваннях щодо високого попиту після скорочення запасів у США

Середа, 2 листопада 2022, 10:30 -

Ціни на нафту зросли в середу після того, як галузеві дані показали несподіване падіння запасів сирої нафти в США, що свідчить про те, що попит тримається, незважаючи на різке підвищення процентних ставок, що стримує глобальне зростання.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Нафта марки Brent подорожчала на 54 цента, або на 0,6%, до 95,19 долара за барель до 07:23 за Гринвічем.

Реклама:

Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 72 цента, або на 0,8%, до 89,09 долара за барель.

Причини зміни цін

На попередній сесії бенчмарки виросли приблизно на 2% на тлі ослаблення долара США і після того, як в соціальних мережах з'явилася неперевірена інформація про те, що уряд Китаю збирається розглянути способи ослаблення COVID-обмежень з березня 2023 року, що потенційно може збільшити попит.

Реклама:

Ще одним позитивним знаком для попиту стало те, що запаси сирої нафти в США впали приблизно на 6,5 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 28 жовтня, згідно з ринковими джерелами, що посилаються на дані Американського інституту нафти.

Вісім аналітиків, опитаних агентством Reuters, у середньому очікували зростання запасів сирої нафти на 400 000 барелів.

У той же час, запаси бензину скоротилися більше, ніж очікувалося, - на 2,6 млн барелів проти прогнозів аналітиків про скорочення на 1,4 млн барелів.

Політика нульового рівня захворюваності на COVID-19 стала ключовим фактором, що стримує ціни на нафту, оскільки неодноразові локдауни сповільнили зростання і знизили попит на нафту в другій найбільшій економіці світу.

За словами аналітиків, слабший долар США також підтримує ціни на нафту. Більш слабкий долар робить товари, що оцінюються в доларах, дешевшими для власників інших валют.

Долар знизився з майже тижневого піку в порівнянні з основними аналогами, і трейдери очікують рішення по ставці Федерального резерву в середу.

Економічна правда

Реклама: