Саудівська компанія SABIC повідомляє про падіння прибутку на 67% за 3 квартал

Неділя, 30 жовтня 2022, 18:00 -
 
getty images

Нафтохімічна компанія Saudi Basic Industries Corp заявила що очікує тиск на маржу у четвертому кварталі, оскільки її чистий прибуток у третьому – впав на 67% у річному обчисленні.

Про це повідомляє Reuters.

Чистий прибуток SABIC впав до 1,84 млрд ріалів (489,62 млн доларів) з 5,59 млрд ріалів у третьому кварталі 2021 року.

Середні ціни продажу в третьому кварталі впали на 15% порівняно з другим кварталом, а обсяги продажів також впали на 1% за той же період, йдеться в заяві SABIC.

Реклама:

За перші дев’ять місяців цього року середні ціни продажу все ще зросли на 15%, а обсяги – на 11%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Ще один нафтовий гігант Saudi Aramco володіє 70% SABIC. SABIC заявила, що її "прибуток, пов’язаний" з Aramco з моменту придбання частки в червні 2020 року, склав 3,64 мільярда ріалів, у тому числі 2,09 мільярда ріалів за перші дев’ять місяців 2022 року.

Цього місяця компанія SABIC розпочала комерційну діяльність на своєму третьому заводі з виробництва етиленгліколів у Джубайлі.

Реклама:

"Дисципліна щодо капіталовкладень залишається основною сферою, і, за нашими оцінками, ми завершимо рік із капітальними витратами на 20% менше, ніж планувалося", — сказав у заяві Абдулрахман аль-Фагіх, виконувач обов’язків виконавчого директора SABIC.

Нагадаємо:

Найбільша нафтова компанія Саудівської Аравії Aramco заявила про стрімке зростання прибутку у другому кварталі на 90%, перевершивши очікування аналітиків.

Реклама: