Goldman Sachs очікує "значного" зниження інфляції в США в 2023 році

Понеділок, 14 листопада 2022, 17:14 -

Аналітики інвестбанку Goldman Sachs очікують "значного" зниження інфляції в США в наступному році через ослаблення обмежень в ланцюжку поставок, піку інфляції на ринку житла і уповільнення зростання зарплати.

Про це пише Reuters.

За прогнозами банку, базові витрати на особисте споживання (PCE) - бажаний показник інфляції ФРС США - впадуть до 2,9% до грудня 2023 року з нинішніх 5,1%.

Прогноз з'явився після того, як посадовецб ФРС Крістофер Уоллер попередив на вихідних, що центробанк може розглянути питання про уповільнення темпів підвищення ставок на своєму наступному засіданні, але це не повинно розглядатися як "пом'якшення" в його прихильності до зниження інфляції.

Реклама:

Дані минулого тижня показали, що інфляція в США у жовтні сповільнилась більше, ніж очікувалося, підвищивши ставки на те, що ФРС може пом'якшити свій цикл посилення після чотирьох послідовних підвищень на 75 базисних пунктів в цьому році.

Зростаюча інфляція і боротьба ФРС з підвищенням цін призвели до того, що прибутковість казначейських облігацій і долар злетіли в цьому році, обваливши акції. Індекс S&P 500 в цьому році впав приблизно на 16%, що є найгіршим показником з часів фінансової кризи 2008 року.

Нагадуємо:

Реклама:

Сполученим Штатам вдасться уникнути рецесії у 2023 році, натомість економіка Британії та єврозони найімовірніше скоротяться наступного року, прогнозують в Morgan Stanley. 

Міжнародний валютний фонд заявляє, що перспективи світової економіки виглядають похмуріше, ніж прогнозувалося минулого місяця, внаслідок дій центробанків та тривалої російської війни проти України

Раніше в опитуванні Bloomberg економісти очікували, що четверте поспіль підвищення ключової ставки ФРС на 75 базисних пунктів може спровокувати рецесію в країні та світі протягом наступних двох років.

Економічна правда

Реклама: