Ціни на нафту починають тиждень зі зниження на тлі сплеску COVID в Китаї

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:20 -

Ціни на нафту впали у понеділок на тлі зміцнення долара США і рекордно високого рівня захворюваності коронавірусом у великих містах Китаю, що розбило надії на відновлення економіки Китаю.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Контракти на нафту марки Brent і американську West Texas Intermediate на початку сесії виросли майже на 1%, але пізніше змінили траєкторію і попрямували до зниження.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 32 центи, або на 0,3%, до 95.67 долара за барель до 07:25 за Гринвічем після зростання на 1,1% у п'ятницю, тоді як ф'ючерси на нафту WTI подешевшали на 39 центів, або на 0,4%, до 88.57 долара за барель.

Причини падіння цін

"Сила долара США, схоже, тисне на нафту. Ймовірно, є також елемент, коли ринок трохи випередив сам себе в п'ятницю після ослаблення карантинних заходів в Китаї, пов'язаних з COVID", - сказав аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Реклама:

Випадки захворювання на COVID в Китаї зросли на вихідних, а в понеділок Пекін та інші великі міста повідомили про рекордні показники інфікування.

Мінций долар після коментарів посадовця Федеральної резервної системи США Крістофера Уоллера також тиснув на нафту. У неділю Уоллер заявив, що Федеральна резервна система може розглянути питання про уповільнення темпів підвищення ставок на своєму наступному засіданні, але це не повинно розглядатися як "пом'якшення" в його прихильності до зниження інфляції.

Економічна правда

Реклама: