Міненерго доручило перевірити "справедливість" та відповідність графіків планових відключень світла

П'ятниця, 11 листопада 2022, 12:47 -

Міністерство енергетики доручило перевірити розподіл графіків планових відключень електроенергії через скарги бізнесу та побутових споживачів.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Наприкінці жовтня відомство спільно з НЕК "Укренерго", операторами систем розподілу та місцевими органами влади оптимізували графіки відключення – зробили їх більш зручними, ніж ті, що були запроваджені одразу після масованих обстрілів.

"Проте продовжуються скарги побутових споживачів та бізнесу щодо недотримання операторами систем розподілу графіків, оприлюднених на офіційних веб-сайтах ОСР", – констатують в Міненерго.

Реклама:

Урядовці закликали громадян з розумінням поставитись до тимчасових відключень світла та самостійно знизити навантаження на мережі в години пік.

"Водночас дуже важливо, щоб графіки відключень були складені справедливо і максимально чітко виконувались, адже це необхідно громадянам для планування робочих задач, хатніх справ, навчання дітей. Бізнес також потребує планування роботи в залежності від графіків електропостачання. Тому Міненерго ініціювало перевірки коректності застосування графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу їх термінів і тривалості", – заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

Перевірки проводитиме Держенергонагляд спільно з уповноваженими представниками оператора системи передачі.

Реклама:

Нагадуємо:

Через нічні обстріли ворога енергетичної інфраструктури "Укренерго" знову застосував екстрені аварійні відключення Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

Внаслідок чергових атак росіян по об’єктам енергетичної інфраструктури України у п’ятницю в Києві до 12:00 триватимуть екстрені відключення електроенергії "у значних обсягах".

Як повідомлялося раніше, російські окупанти вночі проти п’ятниці обстріляли Вінницьку область, поцілили в об'єкт критичної інфраструктури.

Реклама: