"Укроборонпром" і Міноборони Чехії створюють спільний оборонний кластер

Четвер, 10 листопада 2022, 18:40 -

Держконцерн "Укроборонпром" та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру.

Угоду підписали 9 листопада, повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

Кластер створюється відповідно до досягнутих минулого тижня домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою, пояснюють в концерні.

Створення оборонного кластеру передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів (як на наявних потужностях, так і на новостворених у безпечних місцях), розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Реклама:

"Для реалізації цих планів залучатимуть провідні українські та чеські оборонні підприємства, а також міжнародних фінансових донорів", - пояснили в концерні.

"Чеська Республіка стане надійним промисловим тилом для української оборони та усього оборонно-промислового комплексу", - заявив заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечний.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: