Рада затвердила проєкт держбюджету-2023 у першому читанні

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 16:05 -
 
фото: telegram Ярослава Железняка

Верховна Рада затвердила проєкт держбюджету на 2023 рік у першому читанні.

Про це повідомив у Telegram перший заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк.

За його словами, після майже трьох годин обговорення правок "за" проголосував 251 нардеп ("Слуга народу" - 194, "ЄС" - 0, "Батьківщина" - 0, "Платформа за життя та мир" - 17, "За майбутнє" - 1, "Голос" - 7, "Довіра" - 17, "Відновлення України" - 11, позафракційні - 4).

"Години дві розглядали правки. В результаті нічого не змінилося. Залишилося лише дві "балансові правки" (ті що прямо прописані у висновку Комітету): +2 млрд ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку - ред.); +446 млн соцзахисту дітей та сім’ї", - написав Железняк.

Реклама:

За його словами, у залі вдалося збити правку про збільшення фінансування "Марафону" на 1,4 млрд , також збили правку №230 (щодо реабілітації осіб з інвалідністю), №277 (додаткові права КМУ).

"Всі інші правки залишились як у рішенні Комітету і на добру волю уряду.

Розгляд у другому читанні планується вже у жовтні", - додав нардеп.

Реклама:

Читайте детальніше: 50% бюджету – на війну. За що житиме Україна у 2023 році?

Нагадуємо:

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту ухвалити за основу та в цілому висновки та пропозиції до бюджету на 2023 рік.

Народні депутати подали 1270 поправок до проєкту закону про державний бюджет України на 2023 рік.

Кабінет міністрів схвалив проєкт бюджету України на 2023 рік, тепер він направляється на розгляд Верховної Ради.

Згідно Бюджетного кодексу уряд повинен схвалити проєкт закону про держбюджет на наступний рік та подати його у парламент до 15 вересня року, що передує плановому.  

Верховна Рада, як визначено Регламентом, розглядає проєкт держбюджету у першому читанні не пізніше 20 жовтня. До 3 листопада уряд повинен повернути ВР документ з урахуванням наданих нардепами Бюджетних висновків.

Економічна правда

Реклама: