IFC надасть українським містам 25 мільйонів євро на модернізацію житла для ВПО

Вівторок, 4 жовтня 2022, 16:48 -

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть українським містам грант від ЄС розмірі у 25 мільйонів євро на модернізацію муніципальних будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє пресслужба IFC, передає Інтерфакс-Україна.

У корпорації зазначили, що партнерство дасть змогу зменшити тиск на сферу надання держпослуг у містах. 

Кошти першими отримає Львів, у якому станом на вересень перебуває близько 245 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Реклама:

Відбір будівель для модернізації здійснюватиметься за низкою критеріїв, серед яких якісне підключення до інженерних мереж та близькість соціальної інфраструктури: громадського транспорту, шкіл та медзакладів.

За даними звіту "Швидка оцінка завданих збитків та потреб на відновлення", підготовленого Кабінетом Міністрів, Єврокомісією та Світовим банком, загальна сума збитків житлового сектору оцінювалася на 1 червня у 39,2 млрд дол. На відновлення необхідно 69 млрд дол, із яких 33 млрд потрібні терміново для підготовки до зими.

Також IFC також завершує роботу над Платформою заходів реагування на війну в Україні, яка підтримуватиме проєкти в країні, залучаючи змішане фінансування. Пріоритетами проєкту є інвестиції для збереження бізнесу, підтримки ВПО та муніципалітетів, задоволення невідкладних логістичних та енергетичних потреб.

Реклама:

Нагадуємо:

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.

Реклама: