Tesla збирається розширити завод електромобілів в Німеччині

Субота, 29 жовтня 2022, 17:11 -
 
getty images

Компанія Tesla розпочала розчищати ліси в Німеччині, щоб розширити свій завод електромобілів поблизу Берліна, що є ключовим елементом планів розвитку компанії в Європі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Автовиробник хоче збільшити свої складські і логістичні можливості на майданчику в Грюнхайде. Tesla вже розпочала процес очищення близько 70 гектарів дерев, необхідних для розширення, повідомили в компанії.

Наразі невідомо, наскільки швидким буде будь-яке значне розширення фабрики. Однак, раніше компанія заявляла, що хоче розширити фабрику приблизно на 100 гектарів, щоб додати вантажний майданчик і склад для зміцнення залізничного сполучення.

Реклама:

Головний виконавчий директор Ілон Маск передав перші 30 моделей Y, виготовлених на заводі, клієнтам у березні після місяців бюрократичних невдач. Минулого року компанія поскаржилася на "дратівливі" затримки остаточного затвердження проєкту та заявила, що цей процес уповільнює промислову трансформацію Німеччини.

Нагадаємо:

Tesla знизила стартові ціни на свої електромобілі Model 3 і Model Y на 9% у Китаї, змінивши тенденцію зростання в галузі на тлі ознак зниження попиту на найбільшому авторинку світі.

Реклама:

Реклама: