Україна вперше презентує свій павільйон на конференції TechCrunch Disrupt: які стартапи представлені

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:40 -
 
фото організаторів українського павільйону

Українська делегація вперше представлена на конференції TechCrunch Disrupt у Сан-Франциско - одній з найбільш відомих у світі подій для стартапів - окремим павільйоном з 10 стартапів, які відібрали у вересні.

Про це повідомляється в офіційному пресрелізі організаторів українського павільйону.

Зазначається, що український павільйон є спільною ініціативою Міністерства економіки та Міністерства цифрової трансформації України, що проходить за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Генерального консульства України в Сан-Франциско.

Головним організатором є Ukrainian Bridge, співорганізатор - Український Фонд Стартапів.

Реклама:

"Вкрай важливо представляти українську екосистему стартапів на одній із ключових технічних подій, особливо у воєнний час. Наше завдання - продемонструвати, що попри всі виклики українська технічна сцена зберегла свою стійкість, ефективність та інвестиційний потенціал", - заявила керівник Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" Олеся Залуська.

"TechCrunch Disrupt 2022 проходить у Сан-Франциско. Щорічно захід відвідують до 10 000 учасників із 125 країн. В цьому році Україна представлена вперше окремим павільйоном поряд з високотехнологічними країнами. Зокрема, свої павільйони представляють Південна Корея, Японія, Сингапур та ін.", - йдеться у релізі.

"За нашими попередніми оцінками, інвестиційний потенціал індустрії інновацій та технологій становить близько $11 мільярдів. Зокрема, сектор IT зазнав найменших втрат за час війни: зберіг 95% обсягів контрактів та суттєво збільшив експортні надходження", - зазначив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Реклама:
 

"Українські стартапи є прикладом виняткової адаптивності. Їхній внесок у діджиталізацію України неможливо недооцінити. Це очевидно зараз, коли багато українців вимушені були виїхати з країни, але залишаються на зв’язку та можуть отримувати базові послуги від уряду. Розвинуте цифрове підприємництво України зіграло у цьому важливу роль", - додав заступник міністра цифрової трансформації України з питань розвитку ІТ Олексій Борняков.

У павільйоні представлені стартапи з MedTech, оптимізації транспортування (в тому числі — гуманітарної допомоги в Україну), метавсесвіту, тощо:

elKYC — сервіс, який дозволяє бізнесу швидко верифікувати та провести онлайн-онбординг клієнтів;

Nanit Robotics — набір для збирання та програмування роботів з інноваційним підходом до творчого навчання дітей інженерним навичкам;

QAI — платформа для тестування ігор на базі ML;

Harmix  — сервіс на основі AI, який автоматично вибирає правильну музику для відео;

Cardiomo — медична переносна технологія для моніторингу роботи серця в режимі онлайн;

Shortage — міжнародний ринок товарів гуманітарної допомоги для України.

Howly — сервіс, який допомагає отримати повні індивідуальні онлайн-консультації від різних експертів 24/7.

Numo ADHD — програма, яка підходить для СДУГ і допомагає виконувати завдання за допомогою гейміфікації, групової підтримки, підзвітності та мікрокоучинга для нових копінг-навичок.

Zeeon — метавсесвіт для онлайн спілкування та коворкінгу.

Vanongo — логістична платформа на основі штучного інтелекту (яка зараз допомагає доставляти гуманітарну допомогу в Україні).

Зазначається, що делегація зустрілася з Ентоні Блінкеним, Ассоціацією студентів Стенфорду, відвідала акселератори, відбулася зустріч з потенційними інвесторами.

 
скріншот з Twitter Блінкена

"Для стартапів організували Ukrainian Night, де зібралася  українська IT-спільнота, що проживає у Сан-Франциско.

Окрім демонстрації своїх стартапів організатори павільйону під час TechCrunch Disrupt 2022 провели закриту зустріч з венчурними інвесторами та українськими стартапами Ukrainian Tech Night. На ній представники державних органів України, засновники стартапів та представники венчурних капіталів говорили про побудову технологічної екосистеми майбутнього в Україні. Модерував захід Майк Бутчер", - йдеться у релізі.

Економічна правда

Реклама: