"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова НБУ про перемовини з МВФ: Говорити про фіксацію якогось результату ще недоречно

Четвер, 20 жовтня 2022, 15:50 -

Голова НБУ Андрій Пишний заявив, що говорити про фіксацію якогось результату перемовин з МВФ "ще недоречно і передчасно".

Про це він сказав на брифінгу Нацбанку 20 жовтня.

"Безумовно, всі розмови з МВФ ляжуть в основу нової програми. Зараз відбувається місія в рамках моніторингової програми, яка покликана провести серію запитань-відповідей, верифікації прогнозів цифр, обговорення сценаріїв. Це перемовини відбуваються в безпрецедентних умовах в стані ідеальної волатильності.

Говорити зараз, саме сьогодні про фіксацію якогось результату ще недоречно і передчасно", - заявив Пишний.

Реклама:

"Ми досить непогано навчилися прогнозувати подальші дії та застосовувати антикризові заходи управління. Ми говоримо не лише про наступний рік, як вижити, ми завжди говоримо про те, що треба відновлюватися після перемоги, відтак партнери потрібні і як ті, хто допоможе вистояти і як ті, хто допоможе відновлювати економіку", - додав він.

"По макроекономічним показникам у нас є спільне розуміння. Ті відмінності, які є, є мінімальними, я сподіваюся що за результатами подальших консультацій можемо дійти консенсусу. Це не та ситуація, як було минулі роки, коли різниця у прогнозах була більшою", - заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

"НБУ напрацював комплекс можливих заходів для посилення монетарної трансмісії та оптимізації структурного профіциту гривневої ліквідності. Деталі дизайну цих заходів обговорюються в межах поточних консультацій Національного банку та Міністерства фінансів з Міжнародним валютним фондом", - йдеться на сайті НБУ.

Реклама:

Нагадємо:

Місія МВФ по Україні розпочала роботу у Відні у понеділок, 17 жовтня та триватиме до 20 жовтня включно.

Економічна правда

Реклама: