Ахметов у 2016 році купив у Фукса віллу на Лазурному узбережжі Франції – розслідування УП

Вівторок, 18 жовтня 2022, 11:47 -
 
скрішнот з відео уп

Журналісти УП з'ясували, що мільярдер Рінат Ахметов у 2016 році купив у бізнесмена Павла Фукса віллу "Анастасія" на Лазурному узбережжі Франції на Кап-Ферра (округ Ніцца) - зараз там тривають будівельні роботи.

Про це йдеться у розслідуванні журналіста УП Михайла Ткача "Батальйон "Монако" 2. Українські елітні біженці на Лазурному узбережжі".

У сюжеті йдеться, що на початку літа журналісти УП від джерел у бізнесових колах отримали інформацію, що у бізнесмена Павла Фукса є вілла на Кап-Ферра (округ Ніцца), і що вона названа на честь доньки Фукса - "Анастасія".

Журналісти відправили подивитись на віллу місцевого мешканця - той повідомив, що на місці, де розташовувалась вілла, йде будівництво.

Реклама:

Розслідувачі знайшли у французькому кадастрі, що, виявляється, власником вілли є фірма, котра належить Рінату Ахметову.

 
 
 

Як з'ясували журналісти УП, у 2016 році Ахметов купив віллу у Павла Фукса - у звітності фірми Фукса йдеться, що домовлена ціна продажу була 55 млн євро.

 
усі фото: скріншоти з відео УП

"Але Ахметов не сплатив одразу всю вартість: судячи з документів, бізнесмени домовились про розрахунок до листопада 2019 року. Інша компанія Ахметова протяом 2019-2020 років отримувала дозвіл на будівництво на сусідніх з віллою ділянках. 

Реклама:

Подібних за площею ділянок на Кап-Ферра немає майже ні в кого. Будівництво триває. За інформацією джерел УП, з початку повномашстабного вторгнення Ахметов не залишав територію України", - йдеться у відео.

Економічна правда

Реклама: