У ЄС остаточно затвердили "візове покарання" для росіян: почне діяти з понеділка

П'ятниця, 9 вересня 2022, 12:06 -

Рада ЄС у п’ятницю остаточно ухвалила рішення про призупинення спрощеного візового режиму з Росією.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС у п’ятницю, пише "Європейська правда".

"Сьогодні Рада ухвалила рішення про повне призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією. Отже, для громадян Росії будуть діяти загальні правила візового кодексу", - йдеться у повідомленні.

Припинення угоди призведе до підвищення збору за оформлення візи з 35 євро до 80 євро, необхідності надавати додаткові документальні підтвердження, збільшення термінів оформлення віз та більших обмежень для видачі багаторазових віз.

Реклама:

"Угода про спрощення візового режиму надає привілейований доступ до ЄС громадянам надійних партнерів, з якими ми поділяємо спільні цінності. Своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною, включаючи невибіркові напади на цивільне населення, Росія зламала цю довіру та розтоптала фундаментальні цінності нашої міжнародної спільноти", - прокоментував Віт Ракушан, міністр внутрішніх справ Чехії, яка зараз головує у Раді ЄС. 

Очікується, що рішення буде опубліковано в Офіційному журналі 9 вересня 2022 року. Воно набуде чинності з дня ухвалення та застосовуватиметься з 12 вересня 2022 року.

Нагадаємо, за підсумками обговорення 31 серпня міністри закордонних справ ЄС вирішили повністю зупинити угоду про спрощення візового режиму з РФ і доручили Єврокомісії подумати, що робити з мільйонами чинних віз росіян.

Реклама:

Читайте також про те, що змінить рішення ЄС про візи для росіян та чому воно не має задовольнити Україну.

Європейська правда

Реклама: