Нафта дешевшає до 7-місячного мінімуму на тлі очікувань підвищення ставок

Середа, 7 вересня 2022, 10:27 -

Ціни на нафту в середу впали більш ніж на 1 долар до найнижчого рівня з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на тлі очікувань подальших підвищень процентних ставок.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 1,08 долара, або на 1,2%, до 91,75 долара за барель до 06:44 GMT після падіння на 3% на попередній сесії. Контракт досяг сесійного мінімуму в $91,20, найнижчого рівня з 18 лютого.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate у США впали на 1,20 долара, або на 1,4%, до 85,68 долара. Показник впав до мінімуму сесії в $85,08, найнижчого рівня з 26 січня.

Причини падіння цін

Серед причин зниження ціни - COVID-19 стримує виробництво в Китаї, який є найбільшим імпортером сирої нафти.

Реклама:

Крім цього, очікування подальшого підвищення процентних ставок викликали побоювання щодо глобальної економічної рецесії та зниження попит на паливо.

Сильний долар США, агресивне підвищення ставок, стрибок прибутковості облігацій і уповільнення зростання Китаю є факторами, що тиснуть на ціни на нафту, сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Інвестори також очікують подальшого підвищення процентних ставок для стримування інфляції. Очікується, що Європейський центральний банк різко підвищить ставки на своєму засіданні в четвер. Після засідання ЄЦБ 21 вересня відбудеться засідання Федеральної резервної системи США.

Економічна правда

Реклама: