Скандал з паливом для росармії: Путін дозволив "Новатеку" викупити частку у французької TotalEnergies

Понеділок, 5 вересня 2022, 17:07 -

Російська державна газова компанія "Новатек" отримала дозвіл від російської влади на угоду з купівлі 1 714 180 106 акцій "Тернєфтєгазу", що належать французькій компанії TotalEnergies. 

Відповідне розпорядження підписав президент РФ Путін, пише "Комерсант".

"Сподіваюся, що компанія "Новатек", оскільки це було досі, вноситиме свій істотний помітний внесок у розвиток не лише галузі, а й регіонів. Як мені доповідав і міністр енергетики Микола Шульгінов, і віце-прем'єр Олександр Новак, і міністр фінансів (Антон Силуанов - ред.) фінансовий результат цього року у компанії буде дуже хороший", - сказав Путін на нараді із соціально-економічного розвитку Камчатки.

Раніше французька компанія TotalEnergies, яку критикують за ділові зв'язки з Росією, заявила, що продасть свою частку в "Тернєфтєгаз", спільному підприємстві з російським "Новатек".

Реклама:

Нагадаємо, французька газета Le Monde повідомила, що TotalEnergies брала участь у постачанні газового конденсату для виробництва авіаційного палива, яке могло використовуватися російськими військовими літаками у війні проти України, через частку французької фірми в спільному підприємстві з російським "Новатеком".

Після цього міністр транспорту Франції Клеман Бон закликав до розслідування того, чи була причетна TotalEnergies до постачання палива для реактивних літаків російським військовим.

TotalEnergies стверджувала, що енергопродукти, які вона постачає в Росію, не використовувалися для виробництва палива для реактивних літаків, якими російські війська обстрілюють Україну.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: