Регулятор подвоїв ліміти для купівлі валюти з розміщенням на депозит

П'ятниця, 30 вересня 2022, 14:27 -
 
getty images

Національний банк подвоїв щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової валюти в банках із подальшим розміщенням на депозиті – тепер він становить 100 тис. грн в еквіваленті.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Такі зміни, пояснює регулятор, дозволять додатково переорієнтувати попит населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову. Цьому сприятиме наближений до офіційного курс, за яким банки здійснюють продаж безготівкової валюти, та більша зручність та безпека таких операцій відносно готівкових.

Підвищений ліміт діє з 1 жовтня, зазначає регулятор.

Реклама:

Громадяни можуть придбати у банках валюту обсягом 100 тис. грн в еквіваленті із її подальшим розміщенням на безвідкличний депозит від трьох місяців.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялося, що Національний банк розглядає можливість збільшення щомісячного ліміту в 50 тис. грн на купівлю безготівкової валюти під її розміщення на строкові депозити.

Реклама:

З 21 липня НБУ дозволив банкам продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис грн (в еквіваленті).

Читайте також: Де і за скільки купити безготівкову валюту: перелік




Реклама: