Перший аукціон з малої приватизації за новими правилами: продали спиртзавод за 70 мільйонів

Понеділок, 19 вересня 2022, 14:50 -
 
фото: фдму

На першому аукціоні з малої приватизації за новими правилами Фонд держмайна продав окреме майно Кобиловолоцького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" (Тернопільська обл.) за 70 мільйонів 253 тисячі гривень.

Про це повідомляє державна електронна торгова система Прозорро.Продажі, в якій відбувся аукціон.

За результатами аукціону переможцем стало ТОВ "Аква Солар Інвест".

Повідомляється, що на торгах змагалися 6 учасників. Під час аукціону стартова ціна зросла у 2.8 рази - з 25.2 млн гривень до 70.2 млн гривень.

Реклама:

"Після завершення приватизації новий власник отримає 20 об’єктів нерухомості, 10 одиниць транспорту, 500 одиниць виробничого устаткування та під’їзну залізничну колію. Загальна площа будівель та споруд 11 529,7 м², площа земельних ділянок 36,9547 га.

За новими правилами договір купівлі-продажу буде укладений з переможцем тільки після того, як він сплатить ціну об’єкта, визначену за підсумками аукціону. Для оплати за актив переможець 20 робочих днів з дня формування протоколу аукціону. Якщо ж переможець не сплатить повну суму у визначений термін, право купівлі лота перейде до другого учасника - ТОВ "Штрихи", яке запропонувало за обʼєкт на 700 грн менше", - йдеться у повідомленні.

За словами голови Фонду держмайна Рустема Умєрова приватний бізнес продемонстрував свою сміливість попри військові дії.

Реклама:

"Українські підприємці довели готовність підсилювати економічний фронт та створювати нові робочі місця", - сказав він.

Він також закликав інвесторів брати участь у наступних приватизаційних аукціонах.

"Кошти, отримані від приватизації, - це зброя для захисту України від агресора та гарантування соціальних програм для українців", - резюмував Умєров.

Нагадаємо:

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що спиртові заводи та невеликі будівлі стануть першими активами, які Фонд держмайна віддасть на приватизацію.

Економічна правда

Реклама: