В ОГТСУ розповіли, скільки газу вже накопичили у сховищах 

Середа, 31 серпня 2022, 10:01 -
 
GETTY IMAGES

Станом на кінець серпня в підземних газових сховищах України накопичили 13 мільярдів кубометрів газу.

Про це повідомив голова "Оператор ГТС України" Сергій Макогон в інтервʼю "Інтерфакс-Україна".

"Зараз у ПСГ 13 млрд кубометрів газу. До 15 жовтня, за прогнозними розрахунками, буде близько 14,4 млрд кубометрів газу. З такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося", – розповів він.

Водночас, за словами Макогона, фактор військової загрози підвищує ризики стабільного проходження опалювального сезону, тож додаткові обсяги імпорту будуть доцільними.

Реклама:

"Як оператор ГТС ми можемо запевнити, що транспортні маршрути для прийому газу з Польщі, Словаччини та Угорщини готові до імпорту обсягом 54 млн кубометрів на добу. Сподіваємося, колеги з "Нафтогазу" зможуть скористатися цими можливостями для закупівлі газу", – додав голова ОГТСУ.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що Канада надала Україні 450 млн канадських доларів (близько 12,7 млрд гривень) допомоги на закупівлю газу.

Реклама:

Кабмін зобов’язав НАК "Нафтогаз України" сформувати запаси природного газу у сховищах обсягом щонайменше 19 мільярдів кубометрів, зокрема за рахунок купівлі видобутого на території України природного газу.  

У "Нафтогазі" не впевнені, що накопичать у сховища доручений урядом обсяг газу.  Станом на кінець липня у сховищах накопичили 12 млрд кубометрів газу. Завдання уряду полягає у накопиченні 19 млрд кубометрів палива.

Міністерство енергетики прогнозує, що споживання газу під час опалювального сезону 2022/23 зменшиться, порівняно з минулим, на 40%.

Реклама: