ЧАЕС відновила роботи з переробки і захоронення радіоактивних відходів

Четвер, 25 серпня 2022, 12:50 -

Чорнобильська АЕС 21 серпня передала на захоронення першу партію радіоактивних відходів після деокупації промислового майданчика.

Про це повідомляє пресслужб ДСП "ЧАЕС".

За словами заступника начальника цеху переробки радіоактивних відходів Іллі Шумкова, перед тим, як відновити повноцінну роботу інфраструктури з переробки РАВ, було проведено ряд заходів, щоб пересвідчитися у безпечній та коректній роботі устаткування та систем, задіяних у технологічному процесі переробки РАВ.

"Ми провели перевірку функціонального стану всього обладнання, задіянного у технологічному процесі як формування упаковки РАВ, так і підготовки до відправлення та відправлення упаковок РАВ на захоронення.

Реклама:

Для відновлення практичних навичок увесь наш персонал, що бере участь у переробці відходів, пройшов курс тренувань. Тренування з останньою зміною успішно завершилися 14 серпня", - зазначив Шумков.

Окрім вищезгаданого, ЧАЕС також провела переговори з постачальником цементів, необхідних для імобілізації рідких радіоактивних відходів, а також переглянула виробничий графік постачання упаковок РАВ для захоронення.

"Ми переконані, що до кінця 2022 року ми виконаємо поставлені плани у повному обсязі", - резюмував Шумков.

Реклама:

Нагадаємо:

Державна інспекція ядерного регулювання України відновила ліцензії на провадження діяльності Чорнобильської АЕС у сфері роботи з радіоактивними відходами.

Економічна правда

Реклама: